textum, textrum

Höstens lugna gång mot vinter är ingen dålig tid. Det är en tid för att bevara och säkra och lägga upp så stora förråd man kan. Det är skönt att samla det man har så tätt intill sig som möjligt, samla sin värme och sina tankar och gräva sig en säker håla längst in, en kärna av trygghet där man försvarar det som är viktigt och dyrbart och ens eget.

Posted in Kerstin Svendsen, litt, Tove Jansson by Terese on 12 augusti 2010

Det här är resultatet av ett vackert projekt av Kerstin Svendsen. En bok som handlar om och visar vikten av en hållbar miljöutveckling; att man lagar sina raggsockor med en bit garn och en virkkrok istället för att köpa nya;  hur varje bit bröd man bakar hemma blir oändligt mycket godare och billigare än de man kan köpa på ICA; att  kvalitativt inbundna böcker – även begagnade – inte som pocketböcker faller sönder och måste slängas.

Jag bidrar med två bilder. Kerstin fick botanisera fritt bland mina flickrfoton och valde det här och det här. De är båda tagna hos min farmor och farfar och de vet ingenting än, det blir en överraskning och jag vet att farmor nyfiket kommer titta och bläddra och fråga vad det står; farfar kommer se bilden på farmor och säga att där är ju tanten min, varpå hans underläpp kommer börja darra och han har slutat hålla tillbaka tårar på äldre dar, alltså kommer han gråta en rörd skvätt, ta upp en nogrannt ihopvikt pappersbit ur skjortfickan och torka sig om kinderna. Taxen kommer försöka slicka honom i ansiktet.

*

Titelcitat: Tove Jansson, ur Sent i november.

Annonser

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. Caroline said, on 13 augusti 2010 at 9:21 f m

    Och jag blev lite rörd bara av bloggposten.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: