textum, textrum

Ser du, människan är icke någonting fast och oföränderligt som man griper tag i och säger att det är så eller så; där försiggå i hennes väsen oupphörligen hemliga processer, vilka metamosfosera hennes kropp och hennes själ minut efter minut, processer hos dig och hos dem som du hållit av i livet och dragit intill dig i ömhet, vilka varken du eller de känna vari de bestå.

Posted in Ola Hansson by Terese on 07 februari 2011

Jag tycker att det är intressant de människor som verkar just ha läst t.ex. Under det rosa täcket, en Wikipediaartikel om feminism eller bara nyligen erhållit kunskap om ämnet och liksom fått huvudet uppluckrat så att ett nytt sorts ljus kan strömma in – verkar vilja förmedla denna nyvunna men icke särdeles orginella kunskap som ett slags propaganda till sina medmänniskor. Att de verkar vilja se världen enkom genom detta nya ljus utan att filtrera det genom de redan begagnade kunskaperna. Nej vad säger jag intressant, jag menar naturligtvis en smula irriterande, obildat, ouppfriskande.

Jag tycker mycket – mycket! – om Sensitiva amorosa och läser den helst i ett eget, spritt ljus, ett feministiskt manifest. Inte motsatsen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: